Magelhaenstraat 6
7825 VK Emmen

0591 - 659929

[email protected]

 • 15-02-2022

  Cliëntverhaal

  Als je grote schulden hebt, dan kom je vaak in nog grotere problemen. Je probeert de ene schuld af te lossen, maar vaak heb je bij een ander dan weer een schuld. Het is moeilijk, zo niet onmogelijk om een dergelijk ontstane cirkel te doorbreken.

  Het hele gezin gaat er onder lijden; je raakt je sociale contacten kwijt, kinderfeestjes worden niet meer gegeven en bezocht en misschien nog wel het ergste, er dreigt het probleem van ongezond en onvoldoende eten. Deze problemen zijn er ook als je alleen bent.

  De gevolgen van dit alles kunnen dan zijn: Je krijgt slaapproblemen en hierdoor raak je overdag geprikkeld en reageer je je af op anderen om je heen (partner en kinderen) en heb je er weer een probleem bij. Uiteindelijk loop je het gevaar in een depressie te komen.

  Helaas gebeurt dit maar al te vaak, maar er is een oplossing: BEWINDVOERING.

  Ikzelf raakte na een scheiding en baanverlies in een zware depressie. Ik had altijd goed verdiend en ik kreeg bij mijn ontslag een beste vergoeding mee. Hiermee ging ik op vakantie en ging toen weer op zoek naar een baan. Dit was midden in de crisis 2010/2011 maar niemand zat toen te wachten op iemand van 58 jaar en ik begon te drinken. Uiteindelijk was ik dan ook nog te laat voor een UWV-uitkering.

  Mijn geld raakte op en de ophoping van schulden begon. Ik ging dingen verkopen (o.a. de auto) om maar weer wat geld te hebben om bier te kopen. Uiteindelijk was ik afgesloten van gas, water en elektriciteit. Ik was een maatschappelijk probleem geworden met zelfmoordneigingen een werd tenslotte, in december 2013, opgenomen in een GGZ-instelling. Via de maatschappelijk werkster van de GGZ kwam ik in aanraking met Houkes Bewindvoerders.  Ik kwam dus onder bewind voering te staan.

  Hiervoor is een gerechtelijk uitspraak nodig en je geeft de bewindvoerder de macht over jou inkomen en grotendeels ook over je uitgaven. In het begin vond ik dit wel een beetje moeilijk. Ik schaamde mij er een beetje voor. Je kunt geen internet aankopen doen, je mag geen contracten en/of abonnementen afsluiten. Ook moet je met een kleine hoeveelheid geld in de week rondkomen. Dus kroegbezoek, een verblijf in de voetbalkantine, datgene dat ik altijd gewend was om te doen, dat was voorbij.

  Maar er zijn ook een heleboel positieve dingen te noemen. De bewindvoerder heeft al mijn schulden (na verkoop van de woning bijna € 50.000,-) op een rijtje gezet en zijn met budgettering begonnen. Ze hebben me ook geholpen, bij het uit de gevangenis blijven en hebben mij begeleid bij de verkoop van de woning.

  Het belangrijkste dat Kim, mijn contactpersoon binnen Houkes Bewindvoerders, voor mij heeft gedaan, is dat ik nu in de schuldsanering van de gemeente zit. Dit duurt zo’n 3 jaar en voor mij betekent dit, dat ik in oktober 2019, geen schulden meer heb en opnieuw met goed leven kan beginnen.

  Dus ca. 5 jaar bewind voering heeft ervoor gezorgd dat ik schuldenvrij ben. Ook heb ik geleerd om goedkoop en creatief te winkelen en toch gezond te leven en te eten. Na 4,5 jaar uitkering van de sociale dienst krijg ik nu AOW en een goede pensioenuitkering en ziet mijn toekomst er dankzij Houkes Bewindvoerders er weer zonnig en probleemloos uit.

  Zit je dus in de schulden en denk je dat je het leven bijna niet meer aankunt; stap over je schaamte en schuldgevoelens heen en zoek hulp. Ga naar het gemeentehuis of het maatschappelijk werk en maak een afspraak. Je zult zien dat dit heel discreet kan. Ook kun je een afspraak met je huisarts maken. Ook hij/zij weet wat je het beste kunt doen.

  Als je dan de juiste weg hebt gekozen en je weet je aan de afspraken (die je moet maken) te houden, dan zul je merken dat het leven een stuk gemakkelijker wordt. Het enige waar je druk om hoeft te maken is: hoe besteed ik mijn weekgeld. Alle andere betaalverplichtingen worden door de bewindvoerder gedaan. Ook de belastingaangifte wordt door hen gedaan en de kosten voor hun dienstverlening wordt veelal vergoedt door de gemeente of de belasting.

  Ook voor JOU is er nog wel een zonnige toekomst. Geloof mij! Onder bewind voering staan is geen vloek maar een zegen!

  Met dank aan alle vriendelijke mensen en met name Kim van Houkes Bewindvoerders.

  Terug naar overzicht

  De deur staat altijd open

  Wanneer u zich wilt aanmelden kunt u het aanmeldformulier invullen. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug en we gaan samen een afspraak maken. Een afspraak met Houkes is altijd vrijblijvend.

  © Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer
  Online vooruit met Webba