Magelhaenstraat 6
7825 VK Emmen

0591 - 659929

[email protected]

 • Wat we doen

  Al ruim 15 jaar sterk in financiële hulpverlening.

  Houkes Bewindvoerders en Zorgbeheer; al meer dan 15 jaar een vertrouwd adres voor financiële hulp zoals budgetbeheer en beschermingsbewind.

  Daarnaast heeft Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer een eigen zorgteam gespecialiseerd in Mentorschap, Curatele en PGB Beheer.

   

   

  Budgetbeheer

  U kunt zelf wel zaken regelen, maar heeft u hulp nodig bij de financiën, dan kan Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer u helpen in de vorm van budgetbeheer. Bij budgetbeheer kunt u in overleg met Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer zelf bepalen wat u laat doen en wat u graag zelf wilt blijven doen. Met dit unieke concept is er voor iedereen een passende vorm van budgetbeheer.
  Lees meer

  Beschermingsbewind

  Soms lukt het zelf niet meer je eigen geldzaken te regelen. Bijvoorbeeld omdat je te maken hebt met een (fysieke) beperking, verslaving, psychische problemen of met problematische schulden. Beschermingsbewind kan helpen. Een bewindvoerder wordt benoemd door de rechtbank en is daarna verantwoordelijk voor alle geldzaken. Inkomsten, vaste lasten, vermogen en schulden worden door de bewindvoerder beheerd. Dit wordt gecontroleerd door u als cliënt en de rechtbank in uw omgeving.
  Lees meer

  Mentorschap

  Een mentor is de wettelijk vertegenwoordiger en belangenbehartiger van zijn cliënt. Lukt het u zelf niet meer om uw eigen zorg of andere zaken te regelen? Dan biedt mentorschap uitkomst. Een mentor is bevoegd te beslissen over verzorging en begeleiding. Daarnaast is een mentor adviseur en vertrouwenspersoon voor alle andere persoonlijke zaken. Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer heeft een eigen zorgteam gespecialiseerd in mentorschappen.
  Lees meer

  Curatele

  Curatele is voor mensen die hun financiële en persoonlijke zaken niet zelf kunnen regelen en voor wie beschermingsbewind en/of mentorschap niet volstaat.

  Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer beschikt over een zorgteam met professionele curatoren.

  Lees meer

  Zakelijke diensten

  Door het aanbieden van korte workshops en presentaties kunt u meer leren over het werk van bewindvoerders, mentoren en curatoren. Zo weet u, uw collega en uw organisatie wat u kunt verwachten wanneer u hiermee te maken heeft.
  Lees meer

  PGB Beheer

  Het administratief beheren van uw PGB behoort tot de taak van een beschermingsbewindvoerder/curator. Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer heeft een gespecialiseerde PGB-beheerder die uw PGB-administratie kan verzorgen.
  Geen beschermingsbewind, mentorschap of curatele, maar wel PGB-beheer? Ook voor alleen PGB beheer kunt u terecht bij Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer.
  Lees meer

  De deur staat altijd open

  Wanneer u zich wilt aanmelden kunt u het aanmeldformulier invullen. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug en we gaan samen een afspraak maken. Een afspraak met Houkes is altijd vrijblijvend.

  © Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer
  Online vooruit met Webba