Magelhaenstraat 6
7825 VK Emmen

0591 - 659929

[email protected]

 • Voor professionals

  Mijn cliënt heeft (financiële) problemen

  U bent als professional betrokken bij iemand die er zelf niet meer uit komt. Als maatschappelijk werker, persoonlijk begeleider, werkgever of buurtbewoner komt u financiële problemen tegen bij uw cliënt.  Financiële problemen maken het niet mogelijk om andere problemen aan te pakken of uw cliënt kan niet meer goed voor zichzelf opkomen? Dan kan Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer u en uw cliënt hierin helpen. Wij kunnen snel, daadkrachtig en met oog voor de mens de hulpvraag invullen. Hierin werken wij altijd, mits wenselijk, samen met cliënt en betrokken familie/hulpverlening.

  Wat doen wij
  Budgetbeheer

  Budgetbeheer is financiële hulp zonder de tussenkomst van een rechtbank. Bij budgetbeheer wordt er vanuit gegaan dat cliënten zelf ook nog zaken kunnen regelen.

  Beschermingsbewind

  Bij beschermingsbewind neemt de bewindvoerder alle geldzaken en verantwoordelijkheden over van cliënt. Een rechter spreekt het beschermingsbewind uit.

  Mentorschap

  Een mentor helpt cliënt op met het inrichten van de juiste begeleiding en verzorging en bepaald samen met cliënt bij vraagstukken op persoonlijk levensvlak

  Curatele

  Bij curatele wordt door de rechter cliënt handelingsonbekwaam geacht. De curator neemt is dan de enige beslissingsbevoegde namens cliënt. Dit geldt voor zowel geldzaken als persoonlijke zaken.

  Workshop en presentatie

  Wilt u als professional of als uw organisatie meer weten over beschermingsbewind, mentorschap en curatele? Dan biedt Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer hiervoor speciale workshops aan.

  Online service

  Wanneer je als professional een cliënt begeleidt of als professional betrokken bent bij Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer kunt u gebruik maken van onze online services.

  Deze online services zorgen er voor dat u op elk moment met uw cliënt zaken kunt regelen. Gemakkelijk voor u als professional en voor uw cliënt. Hiermee kunnen (financiële) vragen en verzoeken direct naar Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer worden gestuurd en staat u als professional er niet tussen.

  De deur staat altijd open

  Wanneer u zich wilt aanmelden kunt u het aanmeldformulier invullen. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug en we gaan samen een afspraak maken. Een afspraak met Houkes is altijd vrijblijvend.

  © Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer
  Online vooruit met Webba