Magelhaenstraat 6
7825 VK Emmen

0591 - 659929

[email protected]

 • Mentorschap

  Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer helpt mensen die moeite hebben de regie over hun leven te houden. De rechtbank benoemt een mentor om deze kwetsbare mensen te helpen met het nemen van beslissingen over verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.

  Professioneel zorgteam

  Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer heeft een professioneel zorgteam. Dit team is dagelijks bezig met de taken van mentorschap en curatele. Samen met u gaat het zorgteam helpen om invulling te geven aan uw dagelijks leven en de bijpassende zorg. Onze mentoren zijn opgeleid om daar zo goed als mogelijk invulling aan te geven.

  Hoe werkt het

  Wanneer u voor uzelf, uw familielid of uw cliënt een mentor nodig heeft kan Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer u hiermee helpen. U kunt zich via ons aanmeldformulier op de website, per e-mail, telefonisch of zelfs op kantoor aanmelden. Wij gaan met uw aanmelding aan de slag en maken een afspraak om alles door te nemen en te vertellen wat mentorschap inhoudt.

  Tijdens het intakegesprek wordt samen het verzoekschrift ingevuld om deze naar de rechtbank te sturen. De rechtbank kan dan u, uw familielid of uw cliënt uitnodigen om te bespreken wat er verzocht wordt. Als de rechtbank u een mentor toewijst dan gaan wij aan de slag.

  De mentor probeert goede afspraken te maken over hoe vaak er een afspraak is en wanneer deze afspraak plaats zal vinden.

  Wij gaan minimaal 6 keer per jaar samen in gesprek hoe we de inrichting van het dagelijks leven en de daarbij behorende zorg het beste kan worden ingevuld. Eén keer per jaar rapporteren we naar de rechtbank over het afgelopen jaar en welke afspraken er zijn gemaakt.

  Meer informatie of mentorschap aanvragen

  Wilt u meer informatie over mentorschap of wilt u een mentorschap aanvragen voor iemand? Neem dan gerust contact met ons op en één van onze medewerkers helpt u graag verder. Om te aanmelden kunt u ook ons aanmeldformulier invullen.

  De tarieven welke een professionele mentor in rekening brengt worden bepaald door het ministerie van Justitie en Veiligheid. U kunt onze tarieven vinden op de downloads pagina.

  Leeft u van inkomsten rondom de bijstandsnorm? Dan is het mogelijk dat uw gemeente de kosten vergoedt middels bijzondere bijstand. Vraag hiernaar bij onze medewerkers of uw gemeente.

  Contact formulier

  De deur staat altijd open

  Wanneer u zich wilt aanmelden kunt u het aanmeldformulier invullen. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug en we gaan samen een afspraak maken. Een afspraak met Houkes is altijd vrijblijvend.

  © Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer
  Online vooruit met Webba