Magelhaenstraat 6
7825 VK Emmen

0591 - 659929

[email protected]

 • Mentorschap

  Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer helpt mensen die moeite hebben de regie over hun leven te houden. De rechtbank benoemt een mentor om voor deze kwetsbare mensen besluiten te helpen nemen over verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.

  Professioneel zorgteam

  Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer heeft de beschikking over een professioneel zorgteam. Dit team is dagelijks toegewijd aan het invullen van de taken welke bij mentorschap en curatele komen kijken. Samen met u gaat het zorgteam helpen om invulling te geven aan uw dagelijks leven en de bijpassende zorg. Onze mentoren zijn opgeleid om daar zo goed als mogelijk invulling aan te geven.

  Hoe werkt het?

  Wanneer u voor uw cliënt een mentor nodig heeft kan Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer u hiermee helpen. U kunt uw cliënt via ons aanmeldformulier op de website, per e-mail, telefonisch of zelfs op kantoor aanmelden. Wij gaan met uw aanmelding aan de slag en een afspraak om alles door te nemen en te vertellen wat mentorschap inhoud.

  Tijdens het intakegesprek wordt samen met u en cliënt het verzoekschrift ingevuld om deze naar de rechtbank te sturen. De rechtbank kan dan uw cliënt uitnodigen om te bespreken wat er verzocht wordt. Als de rechtbank u een mentor toewijst dan gaan wij aan de slag.

  Om de verwachtingen op elkaar af te stellen worden afspraken gemaakt over hoe vaak en wanneer er contactmomenten zijn.

  Wij gaan minimaal 6 keer per jaar samen in gesprek hoe we de inrichting van het dagelijks leven en de daarbij behorende zorg het beste kan worden ingevuld. één keer per jaar rapporteren we naar de rechtbank hoe het gaat.

  Meer informatie of mentorschap aanvragen

  Wilt u meer informatie over mentorschap of wilt u een mentorschap aanvragen voor iemand? Neem dan gerust contact met ons op en een van onze medewerkers helpen u graag verder. Om te aanmelden kunt u ook ons aanmeldformulier invullen.

  De tarieven welke een professionele mentor in rekening brengt worden bepaald door het ministerie van Justitie en Veiligheid. U kunt onze tarieven vinden op de downloads pagina.

  Leeft uw cliënt van inkomsten rondom de bijstandsnorm? Dan is het mogelijk dat uw cliënt in zijn gemeente de kosten vergoed kan krijgen middels bijzondere bijstand. Vraag hiernaar bij onze medewerkers of raadpleeg de gemeente van uw cliënt.

  Contact formulier

  De deur staat altijd open

  Wanneer u zich wilt aanmelden kunt u het aanmeldformulier invullen. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug en we gaan samen een afspraak maken. Een afspraak met Houkes is altijd vrijblijvend.

  © Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer
  Online vooruit met Webba