Magelhaenstraat 6
7825 VK Emmen

0591 - 659929

[email protected]

 • Budgetbeheer

  Bij lichte financiële problemen kan budgetbeheer een uitkomst bieden. In tegenstelling tot bij beschermingsbewind hoeft de cliënt hiervoor niet naar de rechtbank en is het ondertekenen van een contract en volmacht voldoende.

  U kunt als betrokken professional, werkgever of vanuit elke relatie maar ook budgetbeheer bespreekbaar maken met de betrokken cliënt, werknemer of relatie.

  Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer heeft al jaren ervaring binnen de financiële hulpverlening waardoor wij voor ieder financieel probleem een passende oplossing kunnen aanbieden.

  Geen tussenkomst van een rechtbank

  Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer kan cliënten ook zonder de tussenkomst van een rechter helpen met lichte financiële problemen waarbij cliënt zelf verantwoordelijk blijft. Dit doen wij met budgetbeheer.

  Het concept van Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer is uniek. Cliënt bepaalt zelf waarvan u gebruik wilt maken en waarvan niet. Hierdoor bepaalt u zelf wat u zelf kan doen en wat wij voor u uit handen nemen.

  Hoe werkt het

  Houkes Bewindvoerders &  Zorgbeheer heeft een uniek concept bedacht om budgetbeheer passend te maken aan de hulpvraag. Om iemand aan te melden kan dit via onze website, telefonisch maar er kan ook op ons kantoor een aanmelding gedaan worden. U kunt gebruik maken van onderstaand formulier of klik hier om te zien hoe u contact met ons kan opnemen. Na de aanmelding plannen we samen met cliënt een intakegesprek.

  Bij het intakegesprek wordt samen gesproken over wat wij voor cliënt kunnen doen, wat cliënt zelf kan of wil doen en wat wij voor cliënt uit handen nemen. Tijdens dit gesprek kan zal cliënt bij akkoord een aantal formulieren moeten tekenen en maken wij een kopie van een gelding identificatiebewijs.

  Wij zullen voor cliënt een beheerrekening aanvragen waarop wij het inkomen van cliënt laten storten. In het basispakket betalen wij de vaste lasten welke vooraf zijn afgesproken. Het restant wat overblijf na het betalen van de vaste lasten wordt doorgestort aan cliënt.

  Aan de hand van de hulpvraag is het mogelijk om meer werkzaamheden te doen. Wat deze werkzaamheden inhouden wordt altijd vooraf besproken.

  Welke modules zijn er

  Naast het basispakket zijn er verschillende modules waarmee u extra werkzaamheden afneemt.

  Papieren afschriften

  Hiermee ontvangt u maandelijks per post een overzicht van de gedane betalingen.

  Weekgeld en sparen

  Hiermee kunt u Houkes laten sparen en weekgeldbetalingen voor u inrichten.

  Toeslagen

  Aanvragen, wijzigen en stopzetten van toeslagen.

  Inkomstenbelasting aangifte

  Het jaarlijks doen van de belastingaangifte

  Kwijtschelding aanvragen

  Aanvragen van kwijtschelding voor gemeentelijke belastingen en/of waterschapsbelasting

  Bijzondere bijstand

  Aanvragen van bijzondere bijstand mits van toepassing

  Inkomensoptimalisatie

  Jaarlijkse controle van uw inkomen, aanvragen van eventuele aanvullende voorzieningen en bewaken van inkomen.

  Verzekeringen

  In kaart brengen van bestaande verzekeringen, eventueel aanvullende verzekeringen afsluiten en controleren of verzekeringen nog passend zijn.

  Eén betalingsregeling

  Hiermee kunnen wij één periodieke betalingsregeling uitvoeren. Per regeling wordt één module afgenomen.

  Afhandeling alle inkomende post

  Wij schrijven alle betrokken instanties aan, ontvangen uw post, behandelen wat wij kunnen afhandelen en sturen de rest naar u door.

  Meer informatie of u aanmelden

  Wilt u meer informatie? Dan kunt u het formulier hiernaast of het aanmeldformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Wilt u zelf of wilt u iemand in uw omgeving aanmelden voor budgetbeheer dan kan dit. Vul het aanmeldformulier hieronder in waarna wij contact met u gaan opnemen.

  Voor de tarieven van budgetbeheer kunt u een tarievenoverzicht vinden bij onze downloads.

  Contact formulier

  De deur staat altijd open

  Wanneer u zich wilt aanmelden kunt u het aanmeldformulier invullen. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug en we gaan samen een afspraak maken. Een afspraak met Houkes is altijd vrijblijvend.

  © Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer
  Online vooruit met Webba