Wat doen wij

"Het geheel is meer dan de som der delen"

Om goed de financiën en de zorg voor onze cliënten te regelen is het geheel belangrijk.


Houkes Bewindvoerders en Zorgbeheer is inmiddels al meer dan 15 jaar een vertrouwde plek voor financiële hulp. In eerste instantie zijn financiële zaken de taak van een bewindvoerder. Echter kun je financiële problemen niet loskoppelen van andere problemen op het psychische en/of sociale vlak. Door goede samenwerking met cliënt, hulpverlening en andere betrokken partijen kunnen we samen de financiële problemen aanpakken.

In 2018 heeft Houkes Bewindvoerders en Zorgbeheer een zorgteam opgericht. Dit zorgteam is gespecialiseerd in mentorschap, curatele en PGB Beheer.


Budgetbeheer

Kunt u zelf wel financiële zaken regelen, maar heeft u hulp nodig bij de financiën, dan kan Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer u helpen in de vorm van budgetbeheer. U heeft zelf de regie om te aan te geven wat Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer voor u moet regelen. Wilt u meer weten over budgetbeheer? Lees hier verder of neem gerust contact met ons op zodat wij u alles er over kunnen vertellen.


 

Beschermingsbewind

Een beschermingsbewindvoerder neemt de hele financiële taak over van degene die er door geestelijke, lichamelijke en/of schuld gerelateerde problemen zelf niet meer uit komt. Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer wordt door de rechtbank benoemd als bewindvoerder. Klik hier om meer te lezen of neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.


Mentorschap

Een mentor is de wettelijk vertegenwoordiger en belangenbehartiger van zijn cliënt. Wanneer de cliënt dat zelf niet kan, is zijn/haar mentor bevoegd te beslissen over zijn/haar verzorging en begeleiding. Daarnaast is een mentor adviseur en vertrouwenspersoon voor alle andere persoonlijke zaken. Klik hier om meer te lezen over mentorschap of neem gerust contact met ons op.


 

Curatele

Curatele is voor mensen die hun financiële en persoonlijke zaken niet zelf kunnen regelen en voor wie beschermingsbewind en/of mentorschap niet volstaat. Klik hier om meer te lezen over curatele of neem gerust contact met ons op.


PGB Beheer

Het administratief beheren van uw PGB behoort tot de taak van een beschermingsbewindvoerder/curator. Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer heeft een gespecialiseerde PGB-beheerder die uw PGB-administratie kan verzorgen.
Geen beschermingsbewind, mentorschap of curatele, maar wel PGB-beheer? Ook voor alleen PGB beheer kunt u terecht bij Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer. Vraag naar de mogelijkheden. Klik hier om meer te lezen of neem gerust contact met ons op.


Direct contact opnemen