Magelhaenstraat 6
7825 VK Emmen

0591 - 659929

[email protected]

 • Budgetbeheer

  Soms lukt het u zelf niet meer er financieel uit te komen maar is beschermingsbewind een te zware maatregel om hulp te bieden.

  Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer biedt daarom budgetbeheer op maat aan. U bepaalt van welke diensten u gebruik wilt maken.

  Geen tussenkomst van een rechtbank

  Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer kan u ook zonder de tussenkomst van een rechter helpen met lichte financiële problemen waarbij u zelf verantwoordelijk blijft. Dit doen wij met budgetbeheer.

  U bepaalt zelf waarvan u gebruik wilt maken en waarvan niet. Hierdoor bepaalt u zelf wat u zelf kan doen en wat wij voor u uit handen nemen.

  Hoe werkt het

  Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer heeft een uniek concept bedacht om budgetbeheer passend te maken aan uw hulpvraag.

  U kunt zich aanmelden voor budgetbeheer via ons digitaal aanmeldformulier op onze website, per e-mail, telefonisch of u kunt langskomen op ons kantoor. Met uw aanmelding plannen we samen een intakegesprek.

  Bij het intakegesprek wordt samen gesproken over wat wij voor u kunnen doen, wat u zelf wilt doen en wat wij voor u uit handen nemen.

  Wij zullen voor u een beheerrekening aanvragen waarop wij uw inkomen laten storten. In het basispakket betalen wij de vaste lasten welke vooraf zijn afgesproken. Het restant wat overblijf na het betalen van de vaste lasten wordt doorgestort aan u.

  Welke modules zijn er

  Naast het basispakket zijn er verschillende modules waarmee u extra werkzaamheden afneemt.

  Papieren afschriften

  Hiermee ontvangt u maandelijks per post een overzicht van de gedane betalingen.

  Weekgeld en sparen

  Hiermee kunt u Houkes laten sparen en weekgeldbetalingen voor u inrichten.

  Toeslagen

  Aanvragen, wijzigen en stopzetten van toeslagen.

  Inkomstenbelasting aangifte

  Het jaarlijks doen van de belastingaangifte

  Kwijtschelding aanvragen

  Aanvragen van kwijtschelding voor gemeentelijke belastingen en/of waterschapsbelasting

  Bijzondere bijstand

  Aanvragen van bijzondere bijstand mits van toepassing

  Inkomensoptimalisatie

  Jaarlijkse controle van uw inkomen, aanvragen van eventuele aanvullende voorzieningen en bewaken van inkomen.

  Verzekeringen

  In kaart brengen van bestaande verzekeringen, eventueel aanvullende verzekeringen afsluiten en controleren of verzekeringen nog passend zijn.

  Eén betalingsregeling

  Hiermee kunnen wij één periodieke betalingsregeling uitvoeren. Per regeling wordt één module afgenomen.

  Afhandeling alle inkomende post

  Wij schrijven alle betrokken instanties aan, ontvangen uw post, behandelen wat wij kunnen afhandelen en sturen de rest naar u door.

  Meer informatie of u aanmelden

  Wilt u meer informatie? Dan kunt u het formulier hiernaast of het aanmeldformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Wilt u zelf of wilt u iemand in uw omgeving aanmelden voor budgetbeheer dan kan dit. Vul het aanmeldformulier hieronder in waarna wij contact met u gaan opnemen.

  Voor de tarieven van budgetbeheer kunt u een tarievenoverzicht vinden bij onze downloads.

  Contact formulier

  Budgetbeheer

  U kunt zelf wel zaken regelen, maar heeft u hulp nodig bij de financiën, dan kan Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer u helpen in de vorm van budgetbeheer. Bij budgetbeheer kunt u in overleg met Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer zelf bepalen wat u laat doen en wat u graag zelf wilt blijven doen. Met dit unieke concept is er voor iedereen een passende vorm van budgetbeheer.
  Lees meer

  Beschermingsbewind

  Soms lukt het zelf niet meer je eigen geldzaken te regelen. Bijvoorbeeld omdat je te maken hebt met een (fysieke) beperking, verslaving, psychische problemen of met problematische schulden. Beschermingsbewind kan helpen. Een bewindvoerder wordt benoemd door de rechtbank en is daarna verantwoordelijk voor alle geldzaken. Inkomsten, vaste lasten, vermogen en schulden worden door de bewindvoerder beheerd. Dit wordt gecontroleerd door u als cliënt en de rechtbank in uw omgeving.
  Lees meer

  Mentorschap

  Een mentor is de wettelijk vertegenwoordiger en belangenbehartiger van zijn cliënt. Lukt het u zelf niet meer om uw eigen zorg of andere zaken te regelen? Dan biedt mentorschap uitkomst. Een mentor is bevoegd te beslissen over verzorging en begeleiding. Daarnaast is een mentor adviseur en vertrouwenspersoon voor alle andere persoonlijke zaken. Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer heeft een eigen zorgteam gespecialiseerd in mentorschappen.
  Lees meer

  Curatele

  Curatele is voor mensen die hun financiële en persoonlijke zaken niet zelf kunnen regelen en voor wie beschermingsbewind en/of mentorschap niet volstaat.

  Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer beschikt over een zorgteam met professionele curatoren.

  Lees meer

  Zakelijke diensten

  Door het aanbieden van korte workshops en presentaties kunt u meer leren over het werk van bewindvoerders, mentoren en curatoren. Zo weet u, uw collega en uw organisatie wat u kunt verwachten wanneer u hiermee te maken heeft.
  Lees meer

  PGB Beheer

  Het administratief beheren van uw PGB behoort tot de taak van een beschermingsbewindvoerder/curator. Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer heeft een gespecialiseerde PGB-beheerder die uw PGB-administratie kan verzorgen.
  Geen beschermingsbewind, mentorschap of curatele, maar wel PGB-beheer? Ook voor alleen PGB beheer kunt u terecht bij Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer.
  Lees meer

  De deur staat altijd open

  Wanneer u zich wilt aanmelden kunt u het aanmeldformulier invullen. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug en we gaan samen een afspraak maken. Een afspraak met Houkes is altijd vrijblijvend.

  © Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer
  Online vooruit met Webba