Magelhaenstraat 6
7825 VK Emmen

0591 - 659929

[email protected]

 • Financiële hulpverlening Drenthe

  Soms is het niet meer mogelijk om voor je eigen geldzaken te zorgen. Dan is het mogelijk om financiële hulpverlening in Drenthe in te schakelen. Wanneer je bijvoorbeeld hoge schulden hebt door een echtscheiding, ontslag of andere zaken. Ook kan het zijn dat je door geestelijke of lichamelijke beperkingen niet meer kunt zorgen om je geldzaken te regelen.

   

  Dit begint vaak bij een kleine betalingsachterstand, maar door hoge incassokosten en rente kan dit uitlopen in forse schulden. Er bestaat dan de mogelijkheid dat de deurwaarder beslag komt leggen op je inkomsten of spullen. Vervolgens lijkt de situatie niet meer om te draaien.

  Problemen met financiën

  Wanneer het, om wat voor reden ook, niet meer lukt om voor je eigen financiën te zorgen, moet dit gebeuren door een ander. Vaak springen familieleden bij. Wanneer dit niet werkt is het soms lastig om iemand te helpen en tegelijkertijd zijn of haar portemonnee te beheren.

   

  Toch is het van groot belang dat de geldzaken goed geregeld zijn. Een financiële hulpverlener kan hierbij helpen. Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer is al ruim 15 jaar actief als financieel hulpverlener.

  Wat doet Houkes

  De hoofdtaak van ons is om de financiële situatie stabiel te houden. Dit betekend dat er niet meer geld uit mag gaan dan er aan inkomen binnen komt. Wij zorgen er dus voor dat er nooit meer geld uitgegeven gaat worden dan dat er beschikbaar is.

   

  Ook regelen wij, wanneer je er voor in aanmerking komt, bijzondere bijstand, kwijtschelding van belastingen en andere eventuele toeslagen en regelingen. Op deze manier proberen wij een zo goed mogelijk regeling te treffen zodat de schulden eerder opgelost kunnen worden.

   

  Wanneer er schulden zijn stellen wij dit als hoogste prioriteit. Deze inventariseren wij en zorgen ervoor dat deze zo snel mogelijk worden opgelost.

   

  Ook ontvang je elke maand van ons een afschrift van je beheerrekening en welke mutaties zijn gedaan op deze rekening. Ook is het mogelijk om elk gewenst tijdstip van de dag digitaal de rekening in te zien.

  Aanmelden?

  Wil je meer informatie ontvangen over financiële hulpverlening Drenthe of wil jij jezelf of iemand dichtbij aanmelden? Dan is het mogelijk om ons aanmeldformulier te gebruiken. Zijn er nog vragen of andere opmerkingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je verder.

  Contact formulier

  De deur staat altijd open

  Wanneer u zich wilt aanmelden kunt u het aanmeldformulier invullen. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug en we gaan samen een afspraak maken. Een afspraak met Houkes is altijd vrijblijvend.

  © Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer
  Online vooruit met Webba