Magelhaenstraat 6
7825 VK Emmen

0591 - 659929

[email protected]

 • Mentorschap Drenthe?

  Ben jij op zoek naar mentorschap in Drenthe? Mentorschap kan ingezet worden wanneer iemand niet in staat is om zelf beslissingen te maken over de verzorging en behandeling. Een mentor begeleidt en ondersteunt bij het maken van belangrijk beslissingen binnen de zorg. Dit gaat over persoonlijke zaken en niet over financiële zaken. Een mentor wordt aangesteld door een rechter. De betrokkene, de persoon waarvoor het mentorschap geldt, blijft handelingsbekwaam.

  Wat doet een mentor

  Een mentor regelt alle zaken die te maken hebben met de zorg van de betrokkene. De mentor zorgt ervoor dat er persoonlijk contact is om de situaties met betrekking tot gezondheid en verzorging in kaart te brengen en dit in de gaten te houden. Ook doet de mentor verslag aan de rechter. Omdat het om de persoonlijke gezondheidssituatie gaat van de betrokkene wordt deze er zoveel mogelijk bij betrokken.

  Soorten mentoren

  Er zijn particuliere en professionele mentoren. Wanneer je kiest voor een particuliere mentor kan dit een familielid of kennis zijn. Echter moet dit goedgekeurd worden door de rechter. Een professionele mentor begeleidt meerdere betrokkenen en moet voldoen aan bepaalde speciale kwaliteitseisen. Afhankelijk van de rechter kan het mentorschap doorlopend of tijdelijk opgelegd worden.

  Houkes mentorschap

  De mentoren van Houkes hebben veel ervaring in het begeleiden van personen die niet meer in staat zijn om zelf beslissingen te maken over persoonlijke verzorging en of gezondheid. Door middel van een intake gesprek willen wij je leren kennen en kijken naar een oplossing op maat. Doordat wij een professioneel zorgteam hebben zijn we in staat om de juiste zorg te verlenen. Je krijgt een contactpersoon die regelmatig contact opneemt om de situatie in kaart te brengen en monitoren. Ook kun je zelf contact opnemen met uw contactpersoon wanneer nodig.

  Mentorschap aanvragen

  Ben jij of ken jij iemand die mentorschap in Drenthe moet aanvragen? Of heb je verdere vragen met betrekking tot het mentorschap? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag verder.

  Contact formulier

  De deur staat altijd open

  Wanneer u zich wilt aanmelden kunt u het aanmeldformulier invullen. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug en we gaan samen een afspraak maken. Een afspraak met Houkes is altijd vrijblijvend.

  © Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer
  Online vooruit met Webba