Magelhaenstraat 6
7825 VK Emmen

0591 - 659929

[email protected]

 • Problematische schulden

  Het hebben van schulden kan het zo ver gaan dat iemand er financieel niet meer uit komt.

  Problematische schulden kunnen zo ver gaan dat iemand zelf geen mogelijkheid ziet om het op te lossen. Bij problematische schulden is het mogelijk om tijdelijk, doorgaans 5 jaar, een bewindvoerder aan te stellen. Tijdens deze periode gaat de bewindvoerder de geldzaken op orde brengen, de schulden inventariseren en een schuldregeling (MSNP of WSNP) zo nodig opstarten en begeleiden.

  Het adviesrecht

  Gemeenten hebben een wettelijke taak om hun burgers te helpen met schulden. Sinds 1 januari 2021 kunnen gemeenten bij de rechtbank zich melden om gebruik te maken van het adviesrecht. Hierdoor mogen gemeenten advies geven bij het instellen van een beschermingsbewind.

  Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer werkt samen met gemeenten om de uitvoering van het adviesrecht zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wilt u meer informatie over het adviesrecht en of dit ook in uw gemeente gebruikt wordt? Neem dan gerust contact met ons op.

  Duur van het bewind

  In tegenstelling tot een beschermingsbewind op basis van lichamelijke en/of geestelijke problemen is een bewind uitgesproken op basis van problematische schulden voor bepaalde tijd. Dit houdt in dat de rechtbank het bewind uit spreekt voor een duur waarin het aannemelijk wordt geacht de schulden op te kunnen lossen. Doorgaans is dit 5 jaar.

  Wanneer de schulden zijn opgelost zal de bewindvoerder ook de rechtbank hierover informeren waarna gekeken kan worden of het verstandig is om eventueel verder te gaan met een regulier beschermingsbewind, budgetbeheer of dat cliënt het weer helemaal zelf gaat doen.

  Meer informatie of schuldenbewind aanvragen?

  Wilt u meer weten over schuldenbewinden of wilt u voor iemand een schulden bewind aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

  Contact formulier

  De deur staat altijd open

  Wanneer u zich wilt aanmelden kunt u het aanmeldformulier invullen. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug en we gaan samen een afspraak maken. Een afspraak met Houkes is altijd vrijblijvend.

  © Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer
  Online vooruit met Webba