Magelhaenstraat 6
7825 VK Emmen

0591 - 659929

[email protected]

 • Wat is bewindvoering?

  Wat is bewindvoering? Kort gezegd betekent het dat jouw financiële zaken door een bewindvoerder beheerd worden. Bewind kan opgelegd worden door een rechter. Dit gebeurt wanneer schulden te groot zijn en je dit niet meer zelf kan regelen.

  Wat doet een bewindvoerder?

  Een bewindvoerder beheert al jouw financiële zaken. Van inkomsten tot aan uitgaven. De bewindvoerder bekijkt welke schulden er betaald moeten worden en wat de beste manier is om deze zo snel mogelijk af te lossen. Nadat dit overzicht bekend is, wordt er een plan uitgewerkt. Hierin wordt ook het budget bepaald dat je ontvangt voor bijvoorbeeld boodschappen. Bij een grote aankoop, zoals een woning, moet de bewindvoerder dit goedkeuren.

  Soorten bewind

  Er bestaan twee soorten bewind: professioneel en particulier. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen. Dit is persoonsafhankelijk.

  Particulier

  Een particuliere bewindvoerder kan een bekende van je zijn. De rechter moet echter wel deze persoon geschikt beoordelen. Daarnaast is het mogelijk om twee personen aan te stellen als bewindvoerders. Zij kunnen de taken delen. Een professionele bewindvoerder is van beroep een bewindvoerder. Hij of zij heeft ervaring met het begeleiden en oplossen van deze zaken.

  Professioneel

  Een professionele bewindvoerder inschakelen is de oplossing als er niemand in je direct omgeving dit kan doen, of als je niet wil dat je geld zaken door een bekende worden beheerd.

  Houkes bewindvoerders

  Het team van Houkes bestaat uit ervaren bewindvoerders. Daarnaast geloven wij dat financiële zaken alleen opgelost kunnen worden als andere problemen, bijvoorbeeld psychisch, ook aangepakt worden. Wij zijn er om jou te helpen, financieel en persoonlijk. Daarom zullen we, ook na een oordeel van de rechter, eerst met jou in gesprek gaan. Daarna stellen we plan op en maken we je financiële zaken inzichtelijk. Om jou zo snel mogelijk van de schulden af te helpen, zullen we persoonlijk contact met jou onderhouden. Ook delen we elke maand met jou hoe de stand van zaken is.

  Schakel hulp in

  Wil je meer informatie over wat bewindvoering is of ben je op zoek naar een professionele bewindvoerder? Neem dan contact met ons op. We staan je graag te woord.

  Contact formulier

  De deur staat altijd open

  Wanneer u zich wilt aanmelden kunt u het aanmeldformulier invullen. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug en we gaan samen een afspraak maken. Een afspraak met Houkes is altijd vrijblijvend.

  © Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer
  Online vooruit met Webba