Magelhaenstraat 6
7825 VK Emmen

0591 - 659929

[email protected]

 • Wat is curatele?

  Wat is curatele? Dit is een rechtelijk besluit dat opgelegd kan worden aan een meerderjarige. Dit gebeurt als deze persoon niet in staat is om voor zichzelf te handelen. Een curator neemt deze rol van de betrokkene over. Een persoon onder curatele wordt als handelingsonbekwaam gezien. Curatele wordt opgelegd wanneer bewindvoering in combinatie met mentorschap niet meer volstaat. De prijzen van curatele worden vastgesteld door het ministerie van Justitie en Veiligheid.

  Wanneer onder curatele?

  Een persoon kan onder curatele worden gesteld als deze persoon hun eigen financiële en persoonlijke zaken niet meer kunnen regelen. De rechter maakt een besluit op basis van de levensstijl en omgeving van de persoon in kwestie. Daarna kan de rechter een curator aanstellen.

  Wat doet een curator?

  Een curator beslist over alle financiële en persoonlijke zaken van de betrokkene. De betrokkene wordt gezien als handelingsonbekwaam. Daarom is het aan de curator om de beslissingen te nemen. Ook beslist de curator over de verzorging, verpleging en begeleiding van de betrokkene. Daarnaast is het belangrijk dat de betrokkene wel de hoogte gehouden wordt.

  Professionals

  Houkes heeft een eigen zorgteam. En onze bewindvoerders hebben ruime ervaring in curatele. Omdat wij beide specialisten in huis hebben, kunnen ze samen het beste plan opstellen op beide gebieden. Hierdoor wordt het beste resultaat bereikt. De curator zal de betrokkene op de hoogte stellen van het gemaakte plan. Ook eventuele veranderingen zullen overlegd worden. Wij vinden het belangrijk dat de betrokkene zo goed mogelijk geholpen wordt. Daarom staat onze deur altijd open voor de betrokkene.

  Schakel hulp in

  Ben jij of ken jij iemand die curatele wil aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Om curatele te starten, moet als eerste een aanmelding gedaan worden via de website. Ook voor het vergaren van meer informatie, kun je contact opnemen.

  Contact formulier

  De deur staat altijd open

  Wanneer u zich wilt aanmelden kunt u het aanmeldformulier invullen. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug en we gaan samen een afspraak maken. Een afspraak met Houkes is altijd vrijblijvend.

  © Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer
  Online vooruit met Webba