Magelhaenstraat 6
7825 VK Emmen

0591 - 659929

[email protected]

 • Wat is mentorschap?

  Wat is mentorschap? Mentorschap kan ingezet worden als iemand niet in staat is om beslissingen te maken over zijn of haar verzorging en behandeling. De mentor begeleidt en ondersteunt bij het maken van beslissingen over de zorg. Dit gaat over persoonlijke zaken en niet over financiële zaken. Een mentor wordt aangesteld door een rechter. De betrokkene, de persoon waarvoor het mentorschap geldt, blijft handelingsbekwaam.

  Wat doet een mentor?

  Een mentor regelt alle zaken die te maken hebben met de zorg van de betrokkene. Van persoonlijk contact om de gezondheidssituatie in de gaten te houden tot aan verslag doen aan de rechter. De taken die daar tussen in vallen zijn onder andere regelen van de zorg en ingrijpen als de situatie verslechterd. Omdat het over de gezondheidssituatie van een persoon gaat, zal de betrokkene zoveel mogelijk betrokken worden bij de taken.

  Welke soorten zijn er?

  Er is een onderscheid te maken tussen de soorten mentoren en soorten mentorschap. Een mentor kan een particuliere of professionele persoon zijn. Particulier betekent in dit geval een familielid of kennis. Een professionele mentor begeleidt 3 of meer betrokkenen en voldoet aan speciale kwaliteitseisen. Daarnaast kan mentorschap doorlopend of tijdelijk opgelegd worden. Dit is situatie afhankelijk en de rechter zal hierover beslissen.

  Houkes mentorschap

  Onze medewerkers hebben ervaring in het begeleiden door middel van mentorschap. Door middel van een intake gesprek willen we u leren kennen en samen met u kijken naar een passende oplossing. Met een eigen professioneel zorgteam zijn wij in staat om u te helpen bij het bepalen van de juiste zorg. Daarnaast krijgt u een contactpersoon die regelmatig contact zal opnemen om de situatie te monitoren. Maar u mag natuurlijk ook contact opnemen met uw contactpersoon als u dit nodig vindt.

  Aanvragen of informatie

  Heeft u nog vragen over wat mentorschap is of wilt u het direct aanvragen? Vul dan ons contact formulier in of bel ons. Onze medewerkers helpen u graag.

  Contact formulier

  De deur staat altijd open

  Wanneer u zich wilt aanmelden kunt u het aanmeldformulier invullen. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug en we gaan samen een afspraak maken. Een afspraak met Houkes is altijd vrijblijvend.

  © Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer
  Online vooruit met Webba