Magelhaenstraat 6
7825 VK Emmen

0591 - 659929

[email protected]

 • Wat is PGB beheer?

  Persoonsgebonden budget, ook wel PGB, is een budget dat ingezet kan worden voor zorg, verpleging of hulp en ondersteuning. Dit kan verstrekt worden aan personen van alle leeftijden die zorg nodig hebben vanwege een ziekte, handicap of ouderdom. De ontvanger van de PGB mag zelf bepalen van wie, wanneer en waar de zorg verleend wordt. Maar dit kan ook door een andere partij opgepakt worden.

  Voorwaarden

  Voor het ontvangen van een PGB zijn er een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen. Zo is het van belang dat u uw eigen situatie kan overzien, dat u op de hoogte bent van regels en verplichtingen, maar ook de juiste zorg kan regelen. Wat is PGB beheer? Dit houdt in dat een andere partij deze zaken voor u regelt. Omdat er contracten afgesloten worden over de zorg die u ontvangt, is het belangrijk dat u weet of dit de juiste zorg is en dat u het contract begrijpt.

  PGB-beheerder taken

  Zoals hiernaast aangegeven staat, kan een PGB-beheerder u ondersteunen bij de verplichtingen. De beheerder kan zorgen voor de administratie, bewaken van budget en contact onderhouden met partijen. Een PGB-beheerder zal hierbij altijd uw gezondheid als uitgangspunt nemen. Hij of zij is er om u te helpen.

  Hulp van Houkes

  Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring met PGB beheer. Zij kunnen u ondersteunen, begeleiden of de taken uit u handen overnemen. In samenwerking met ons eigen zorgteam kunnen we u helpen bij het vaststellen van een zorgplan. Zo overleggen we ook welke zorgaanbieders en verleners u beste kunnen helpen. Daarnaast krijg u een eigen contactpersoon waarmee u alle zaken rondom PGB kunt bespreken.

  Schakel PGB hulp in

  Wilt u hulp ontvangen of wilt u meer weten over wat PGB beheer is? Lees verder op deze pagina of neem direct contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord.

  Contact formulier

  De deur staat altijd open

  Wanneer u zich wilt aanmelden kunt u het aanmeldformulier invullen. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug en we gaan samen een afspraak maken. Een afspraak met Houkes is altijd vrijblijvend.

  © Houkes Bewindvoerders & Zorgbeheer
  Online vooruit met Webba